Kvinna med vit käpp

Vill du veta något om synskador eller synskadade? Vad innebär det att leva med en synnedsättning? Hur upplever man det? Om du inte hittar svaret på din fråga här kan du kontakta oss. 

Sex stycken glada golfare och en ledarhund

Förbundet Finlands Svenska Synskadade rf har sju distriktsföreningar med verksamhetscentrum i Jakobstad, Vasa, Åbo, Mariehamn, Ekenäs, Helsingfors och Borgå.

Blindveckan 2017 - presentationerna

Under blindveckan lyfter vi upp en person per dag från varje distriktsförening som berättar om sitt liv och hur det är att leva med en synnedsättning. Här samlar vi presentationerna.

Eivor Hafström, 61, Pojo

När synnedsättningen kommer smygande är det lätt att man anpassar sig och inte inser graden av den. För Eivor Hafström var beskedet om körförbud en chock.

Barbro Puharinen, 77, Vasa

Barbro Puharinen är glad för vännerna hon fått via synskadeföreningen. Hon efterlyser högre ljud på övergångsställena i Vasa, men är tacksam för att så många Vasabor erbjuder hjälp.

Friidrottstävlingarna

FSS verkar för att Finlands svenskspråkiga synskadade skall uppnå full samhällelig delaktighet och jämlikhet. Förbundets serviceutbud och intressebevakning utgör en del av den tredje sektorns insatser för ett tryggare och mer jämlikt samhälle.

Man och kvinna som lagar mat

En synnedsättning kommer oftast som en chock för de flesta. Med rätt form av rehabilitering, hjälpmedel och information kommer du att ha en fortsatt god livskvalitet.

Illustration av glaukom

Information om de vanligaste ögonsjukdomarna i Finland och illustrationer för hur de upplevs.

Samarbetspartner och understödare

Logo: Med stöd av Veikkaus intäkter.
Finlands DAISY-konsortium logo
Kolibre logo
Prenumerera på Startsidan innehållsflöde