Utfärd till Tenala

Tisdagen den 26 september ordnade föreningen tillsammmans med vildmarksguiden Petrik Berghäll och Gun Hoikkala från Folkhälsan en friluftsdag vid Kvarnträsk i Tenala. Drygt 20 medlemmar, ordinarie och stödjande, samlades vid Kvarnträsk, där dagens värdar hade ordnat en gissningslek som första programnummer. alla fick känna på och titta på olika föremål som används av dem som vistas i naturen. Några föremål var lätta att gissa såsom en hjälm som används vid klättring, en kompass osv. Andra var svårare, bland dem t.ex. elddon och snöskor. Efter det ledde Gun en uppmjukningsövning för deltagarna.

Sedan följde korvgrillning och en stundn vid brasan eller utomhus i det svala med sköna höstvädret. Och efteråt kunde deltagarna välja mellan att vandra längs skogsvägar eller att ta en mera krävande promenad runt träsket längs tidvis besvärliga stigar. Och en del valde att fortsätta umgås på lägerområdet..

Deltagarnas enstämmiga åsikt var att det var an lyckad dag, som måste få en efterföljare nästa år. Tack till Patrk och Gun för arrangemangen.

 

 

 

Artiklar

Välkommen till månadsmötet lördagen den 14 oktober klockan 13.00 i Lyan, Prästängsgatan 12, Ekenäs. Kaffe och tilltugg. Meddela till Birgitta Nordström på telefon 044 336 8060.