Ledigt jobb: Synrådgivare i Västnyland

12.4.2023 uppdaterad 24.4.2023

FSS lediganslår tjänsten som synrådgivare i Västra Nylands välfärdsområde. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 80%.

En kvinna förevisar punktskriftsalfabetet för 2 barn.

Vill du jobba människonära på ett etiskt hållbart sätt i en arbetsmiljö där du har ett starkt stöd av dina kolleger, men utför jobbet självständigt och utvecklar din arbetsbild enligt behoven på fältet?

Vi söker dig som har arbetserfarenhet inom social- och hälsovårdsbranschen och en lämplig högskole- eller yrkeshögskoleexamen. Arbetet kräver att du klarar av att leda dig själv och sätta upp mål för ditt arbete. Du kan söka fram information när det behövs och utvecklar din kompetens både på egen hand och under teamets gemensamma utbildningar. Du är starkt självgående, men trivs samtidigt i ett team där du får stöd och råd vid behov. För att kunna utföra ditt arbete behöver du ha tillgång till bil.

FSS:s synrådgivare är ett sammansvetsat team på fem personer som arbetar inom olika regioner i Svenskfinland. Teamet samarbetar regelbundet med att arrangera kurser och evenemang för målgruppen.

Som synrådgivare utför du klientbesök, arrangerar kurser, infotillfällen och temadagar för personer med synnedsättning eller synutmaningar. Målet är att stöda klienterna till ett så självständigt och gott liv som möjligt genom att erbjuda individuella lösningar och anpassningar i vardagen. Här kan du läsa mer om vad vi gör i vår tidning Synvinkel.

Brinner du för jämlikhet, delaktighet och tillgänglighet? Då är FSS rätt arbetsplats för dig!

Skicka in din arbetsansökan med löneanspråk och CV senast den 28.4.2023 till jobb@fss.fi
Kontaktperson: rehabiliteringschef johanna.merilainen@fss.fi, tfn 050 341 0010, anträffbar vardagar kl. 10-14. Intervjuer sker fortlöpande under rekryteringsprocessen tills en lämplig synrådgivare hittats.

Förbundet Finlands Svenska Synskadade, FSS, verkar för att svenskspråkiga personer med synnedsättning i Finland ska uppnå full samhällelig delaktighet och jämlikhet i socialt, kulturellt och ekonomiskt hänseende. Förbundets serviceutbud och intressebevakning utgör en del av den tredje sektorns insatser för ett tryggare och mer jämlikt samhälle. Mer info om förbundet: www.fss.fi