Nomineringar till 2022 år bemötandepris _ ÅHF

ÅRETS BEMÖTANDEPRIS – NOMINERA DIN KANDIDAT Under Ålands Funktionsrättsdag på Alandica den 28 november avslöjar Ålands handikappförbund och dess medlemsföreningar samt premierar 2022-års vinnare av Bemötandepriset.

BEMÖTANDEPRISET 2022
– årets förebild

BAKGRUND
Måndagen den 28 november firar Ålands handikappförbund och medlemsföreningarna Ålands Funktionsrättsdag i Alandica. Det blir en viktig dag med flera intressanta föreläsare på temat tillgänglighet och utdelning av Bemötandepriset 2022. Alla intresserade är hjärtligt välkomna och vi bjuder även in nyckelpersoner till en paneldebatt om tillgängligheten och bemötandet i det åländska samhället med utgångspunkt från FN-konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning.

Mer information om programmet följer inom kort på www.handicampen.ax.
 

För att nominera gör du så här:
Du kan nominera en person, en organisation eller ett företag på Åland som är ett gott föredöme när det gäller bemötande, likabehandling och tillgänglighet! Genom Bemötandepriset vill vi uppmärksamma goda vägvisare med koppling till FN-konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Bemötandepriset kan gälla handlingar och åtgärder inom många olika områden, till exempel aktiviteter, logistik, kommunikation, fysisk tillgänglighet, lagstiftning med mera.

Skriv en kort motivering, du kan nominera anonymt, och mejla till: info@handicampen.ax

eller skicka per post till:  Ålands handikappförbund, Skarpansvägen 30, 22100 Mariehamn

eller kom in till vår reception på samma adress och lämna nomineringen personligen,
måndag-torsdag kl. 9-15 och fredag 9–13

 Du kan även ringa oss och lämna din nominering via telefon: 018-22 360 under våra öppettider.

Sista nomineringsdatum är måndagen den 7.11.2022.

Aktuellt

Ögats dag firas årligen andra torsdagen i oktober. WHO, Världshälsoorganisationen har utsett dagen till World Sight Day. På Ögats dag uppmärksammas synhotande ögonsjukdomar världen över. I år bjuder Ålands synskadade tillsammans med Folkhälsan på Åland och FSS in till en dag kring ämnet syn och motion. Vi syns och vi ses på Folkhälsans Allaktivitetshus,  Skeppargatan 11 i Mariehamn torsdagen den 13 oktober.

Onsdagen den 26 oktober, finns möjligheten att besöka Iris hjälpmedelsföretag i Enskede. Iris säljer hjälpmedel för synskadade på svenska marknaden. På resan kommer vi även att besöka synskadeföreningen i Norrtälje.

Under hösten och våren ordnar föreningen olika aktiviteter, nedan planen för hösten. Vill du göra nåt annat, ta kontakt med oss!

Ålands Synsakdade ordnar återkommande aktiviteter under vår och höstterminerna. Alla dessa aktiviteter är gratis och vi tar gärna emot förslag på andra aktiviteter som ni är intresserade av!

Ålands Synskadade ordnar subventionerad fotvård för sina medlemmar, både ordinarie och stödjande, några gånger per termin.

Vår fotvårdare heter Heidi Hanses-Teirfolk och jobbar tillvardags på Sunda Foten. Sunda foten kommer till verksamhetscentret Ankaret ett par gånger per termin. Du bokar ditt besök via kansliet på telefon 04573438950. Ett besök kostar 20 euro, du kan betala kontant, med kort eller få faktura.

Första fotvårdstillfället för höstterminen är 10 augusti

Projektet Åländska talböcker är ett femårigt projekt med bidrag från stiftelsen Leo, Mary och Mary-Ann Hackman som startade 2019.