Friluftsdag i Noux lördagen den 14 oktober

Välkommen kära medlem och njuta av naturens inverkan på våra sinnen med en dag i nationalparken i Noux, Esbo! Tag med dig dina barn eller anhöriga och gör oss sällskap. Vi gör en liten promenad och bekantar oss med sådana växt-arter som vi kan finna samt vilar benen vid en av eldstäderna och avnjuter kok-kaffe och plättar. Följ länken under för mera information.

Haukkalampi / RETKIPAIKKA

Lördagen den 14 oktober kl.10-15 åker vi och njuter av naturens inverkan på våra sinnen. Platsen är vid Haukkalampi i Noux, Esbo. Gemensam busstransport från och till Helsingfors centrum. Man kan också ta sig till och från med egna medel. På plats gör vi en liten promenad där vi bekantar oss med lite olika växt-arter och tar oss till en av de närliggande eldstäderna där vi avnjuter kok-kaffe samt tilltugg. På tillbakavägen stannar bussen vid Haltia naturcenter för dem som vill äta en egenbekostad lunch på restaurangen eller besöka utställningen eller Haltias mångsidiga naturbutik. Bussen är tillbaka i Helsingfors centrum ca. kl.15. Promenadturen går längs med rätt så plana och tillgängliga sandvägar men för att njuta av turen ska du gärna ha lätt att gå en distans på ca.1,5-2km i lugn takt. Anmälan senast måndagen 9.10. I samband med anmälan meddela också ifall du åker med gemensam buss eller med egna medel. Evenemanget är kostnadsfritt.

Aktuellt

Lördagen den 11 november ordnas en teaterresa till Åbo svenska teater och föreställningen ”Something rotten”. Heldagsprogram. Gemensam busstransport tur och retur. Bussen åker via Kiasma kl.07:45 samt Folkhälsans seniorhus i Brunakärr kl.08:00. Tillbaka i Helsingfors är bussen vid 19-tiden på kvällen. För mera information och om deltagarpriser kontakta Henrik på kansliet, anmälningar senast måndagen 9.10.

Svenska synskadade i mellersta Nyland rf. sammankallar till stadgeenligt höstmöte lördagen den 28 oktober. Mötet hålls på Folkhälsans seniorhus i Brunakärr. Adress: Mannerheimvägen 97, 00280 Helsingfors / Mannerheimintie 97, 00280 Helsinki. Mötet börjar kl.11:00. Anmäl dig för lunch (kl.13:00) senast fredag den 20 oktober till distriktssekreteraren.

Lördagen den 9 december kl.15-20 firar vi föreningens värdiga ålder på ett värdigt vis!

Klicka på länken nedan om för mera information.

Hösten bjuder på nya träffar för föreningens medlemmar, varannan måndag liksom under förra terminen. Välkommen med!

Kansliet har telefontid måndagar, tisdagar och onsdagar kl. 10-13. DS kan också vara anträffbar andra tider enligt överenskommelse.

Föreningens höstmöte återvalde enhälligt Petri Nokkala till styrelsens ordförande för år 2023. Mötet återvalde också Moncia Andersson till ledamot i styrelsen för perioden 2023-2024. Ny i styrelsen är Kenneth Ekholms, också för perioden 2023-2024. Styrelsens övriga ledamöter är Camilla Hellstedt och Marita Ikäheimonen. Styrelsen väljer inom sig vice ordförande i januari 2023.