Händelser i föreningen

Medlemsträffar och evenemang har nu en coronapaus.

Kansliet

Föreningens utrymme KansliHörnan finns i första våningen på adressen Parisgränden 2 A 1, ingång via förbundet FSS dörr med förbundets summer. Telefontiden är måndag – onsdag klockan 10 – 13. Det går som tidigare att sända sms, tala in på svararen eller sända e-post till kansliet. Obligatoriska anmälningar till medlemsträffar och evenemang kan göras till kansliet per telefon 0400-269553 eller per e-post kansliet@ssmn.fi

Vi förbehåller oss för förändringar och annulleringar med kort varsel gällande medlemsträffar och evenemang om så är nödvändigt med tanke på coronarestriktioner och säkerhetsföreskrifter denna höst. Föreningens styrelse uppdaterade den 12.10.2020 medlemsträffarnas säkerhetsföreskrifter vilket betyder att tvättning eller desinficering av händerna är obligatoriskt och användningen av munskydd är önskvärt. Föreningen erbjuder desinficeringsmedel samt vid behov engångsmunskydd under träffarna. Vi beaktar säkerhetsavstånd samt önskar att deltagare som har influensaliknande sjukdomssymtom inte deltar i evenemangen med tanke på andras säkerhet. Från och med den 15.11.2020 begränsar vi deltagarantalet till 10 anmälda personer på våra träffar och evenemang.

Måndagsträffar

Tills vidare ordnar vi inga medlemsträffar på grund av det förvärrade coronaläget.

Övrigt

Folkhälsans vattengymnastik är också inhiberad för resten av år 2020 samt åtminstone i januari 2021. Styrka och balans-gruppen med anmälda medlemmar fortsätter 14.1.2021 med tidigare deltagare. Torsdagar kl 14 i Folkhälsanhuset i Brunakärr, Mannerheimvägen 97.

Du kan nu lyssna på det svenskspråkiga informationspaketet om coronaviruset som Social- och hälsovårdsministeriet delat ut i ett medborgarbrev till alla hushåll genom att ringa numret 09 3960 4722. Samtalspriset följer operatörens normala prissättning för telefon- eller mobiltelefonsamtal.

Du som är på Facebook får gärna gilla vår sida Svenska synskadade i mellersta Nyland r.f. där vi också delar ut information, som du kan ha nytta och glädje av.

Föreningen önskar alla medlemmar, deras anhöriga och övriga samarbetspartners en bra fortsättning på hösten!

Sköt om er!

Föreningens kontaktuppgifter

 

Distriktssekreteraren

Parisgränden 2 A 1, 00560 Helsingfors
Telefon  0400 269553
e-post:   kansliet@ssmn.fi

Föreningen har telefontid måndag-onsdag klockan 10.00 – 13.00
Övriga tider kan man lämna ett meddelande i svararen.

Aktuellt

Nu har medlemmar och övriga en bra chans att berätta om sina tankar gällande föreningsverksamheten i regionerna och vad som är speciellt viktigt för våra medlemmar och övriga synskadade som tar del av våra tjänster i Svenskfinland.

Enkätens frågor finns i webbartikeln och kan besvaras per e-post till camilla.blomstedt@fss.fi, eller via samma artikel  genom google forms-enkäten med samma frågor:

https://fss.fi/aktuellt/vad-betyder-synskadeorganisationen-dig

 

 

Styrka och balans-gruppen med anmälda deltagare träffas på torsdagar kl 14 i Folkhälsanhuset i Brunakärr, Mannerheimvägen 97, ingång via ytterdörren invid gymnastiksalen. Deltagarna skall ta med sig egna underlag eller badhandduk att ha på underlaget.

Vi kan nu bekräfta att terminen startar igen torsdagen den 14.1.2021 kl. 14.00 men endast med deltagare som varit med under hösten 2020.

Folkhälsans vattengymnastik för synskadade håller paus från vecka 48 och resten av år 2020. Pausen är nu förlängd åtminstone till slutet av januari 2021.