Sommarresa till Östra Finland, 31.8-2.9

VSS ordnar i samarbete med Oravais Trafik Ab en sommarresa till Östra Finland, 31.8-2.9. Vi besöker bla Valamo Kloster, nordens enda Mekaniska Musikens Museum, Nunneklostet Lintula och sommarstaden Kuopio med sitt 75 meter höga Puijotorn.  Resan görs med bidrag av Medicinska Stiftelsen i Vasa. Priset på resan beror på antalet deltagare. Bindande anmälan till kansliet senast 24.6 före kl.14, eller absolut sista dag, måndag 2.8. Under tiden 28.6-2.8 tar ordförande Kerstin Lillbåsk emot anmälningar på tfn 050-369 5997.

Sommarresa till Östra Finland, 31.8 - 2.9.2021

Plock ur programmet:
Tisdag 31.8, Vasa - Heinävesi (kaffe med dopp, lunch, middag)
Start från Vasa kl.07.00. Vi dricker kaffe vid Mikontalo Restaurang, fint belägen vid Herraskoski kanal. Via Jyväskylä går färden vidare till Varkaus där vi får en timmes underhållande guidning i nordens enda Mekaniska Musikens Museum. Efter lunch fortsätter färden mot Valamo Kloster där vi checkar in till den första övernattningen. Gemensam middag i Trapesan kl.18. Kvällen fri för egen tid.
Onsdag 1.9, Valamo Kloster - Kuopio ( frukost, småsalt på kryssningen, middag)
Före frukosten som serveras från kl.07.00 har den som vill möjlighet att delta i morgongudstjänsten i klosterkyrkan kl.06.00. Guidad rundvandring på klosterområdet. Bussen kör oss till Karvio där vi kliver ombord på MS Sergei kl.10.30-13.15 för en kryssning. Framme i Valamo väntar bussen på oss för avresa mot Lintula nunnekloster. Vi kör vidare mot Kuopio och checkar in på Östra Finlands största hotell, Original Sokos Hotel Puijonsarvi, som ligger nära Savolax torg. Middag med bordsservering.
Torsdag 2.9, Kuopio - Vasa (frukost, lunch)
Efter en god natts sömn och tillhörande frukost får vi en guidad rundtur i Kuopio, som avslutas med ett besök i det 75 meter höga Puijotornet där vi får ta del av en milsvidd vacker utsikt. Vi lämnar Kuopio för denna gång och stannar till för lunch innan vi kör vidare mot Urho Kekkonens födelsehem i Pielavesi.
Hemfärden går sen via Viitasaari, Kyyjärvi till Vasa. Ett mera utförligt program finns på kansliet.

Priset är beroende på hur många som deltar, men räkna med ca 320€, sponsoreringen inräknad.
En icke medlem betalar fullt pris, som fås vid anmälan.

I resans pris ingår:
-Bussresan i luftkonditionerad turistbuss
- Logi i dubbelrum på hotell enligt programmet
- Måltider, 2 frukost, 2 lunch, 2 middag, 1 kaffe med dopp och småsalt på kryssningen
- Inträde och guidning på svenska i Mekaniska Musikens Museum
- Rundtur med lokalguide i Kuopio
- Hissbiljett i Puijotornet
- Guidad rundvandring på Valamo på svenska
- Guidad rundvandring på Nunneklostret i Lintula på finska
- Kryssning med MS Sergei, Karvio-Valamo
- Reseledare från Vasa Svenska Synskadade

Resan görs naturligtvis i enlighet med de rådande regler och rekommendationer som den pågående pandemin tillåter. 

Mera information från kansliet, tfn 045-321 3320.

Aktuellt

En gemensam sommardag ordnas i Åminne Folkpark i Malax, tisdag 17.8 kl.9.30-16. Gästföreläsare är synpedagog Krister Inde från Sverige som talar över ämnet "Se dåligt - Må Bra" Kaffe med dopp, lunch och trevlig gemenskap och möjlighet till en svängom i paviljongen till tonerna av Tomas Fant. Bussar kör både från norra och södra distriktet. Dagen kostar 25€/person. VÄLKOMMEN MED till ett naturskönt Åminne! Anmälan till Febe senast 24.6 eller till ordförande Kerstin Lillbåsk under juli månad, tfn 050-369 5997.

avslutas för denna termin, söndag 20.6 kl.12.30-13.15 i Folkhälsanhuset i Smedsby. Ledare är Emely Rosenberg. Frågor, kontakta kansliet tfn 045-321 3320. Återkommer med info om när vattengymnastiken börjar till hösten.