Kvinna med vit käpp

Vill du veta något om synskador eller synskadade? Vad innebär det att leva med en synnedsättning? Hur upplever man det? Om du inte hittar svaret på din fråga här kan du kontakta oss. 

Sex stycken glada golfare och en ledarhund

Förbundet Finlands Svenska Synskadade rf har sju distriktsföreningar med verksamhetscentrum i Jakobstad, Vasa, Åbo, Mariehamn, Ekenäs, Helsingfors och Borgå.

Jobba hos oss!

FSS söker en bokförare

Som bokförare ansvarar du för FSS ekonomiförvaltning och har en mångsidig arbetsbild. Du handhar ekonomisk rapportering (bl.a. bokslut, budgetering, kassaflödesprognoser), bidragsansökningar, bokföring, löneräkning och fastighetsförvaltning. Du har för uppdraget relevant utbildning och arbetserfarenhet.

Vad vi önskar av dig:

Oscar Ohlis: Valrörelsen en besvikelse ur funktionshinderperspektiv

Efter ett par intensiva kampanjmånader är riksdagsvalet förbi och vi har ett resultat. SDP som varit i täten i de senaste gallupundersökningarna vinner med minsta möjliga marginal. Både Sannfinländarna och Samlingspartiet följer hack i häl. Deras väljarstöd är på ungefär samma nivå som i senaste riksdagsval. De Gröna och Vänsterpartiet är de som ökar mest. Det finns ingen tydlig vinnare, dock en tydlig förlorare i Centerpartiet som gör en störtdykning. Centerpartiet väntas gå i opposition för att slicka sina sår och komma igen i nästa val.

Enig valpanel kring funktionshinderfrågor

Riksdagsvaldebatten ett funktionsrätt Finland den 4.4, i ett soldränkt Soc&kom, var en lyckad händelse för arrangörerna och panelisterna. Åtta partier var representerade i panelen.

Åtta personer levererade synpunkter om tillgången till lättläst, terapigarantin som är i medborgarinitiativfasen, valfriheten inom ramen för social- och hälsovårdsreformen, intressebevakning och resurskravet gällande förmågan att ta ställning till eget vårdbehov. 

Friidrottstävlingarna

FSS verkar för att Finlands svenskspråkiga synskadade skall uppnå full samhällelig delaktighet och jämlikhet. Förbundets serviceutbud och intressebevakning utgör en del av den tredje sektorns insatser för ett tryggare och mer jämlikt samhälle.

Man och kvinna som lagar mat

En synnedsättning kommer oftast som en chock för de flesta. Med rätt form av rehabilitering, hjälpmedel och information kommer du att ha en fortsatt god livskvalitet.

Illustration av glaukom

Information om de vanligaste ögonsjukdomarna i Finland och illustrationer för hur de upplevs.

Samarbetspartner och understödare

Logo: Med stöd av Veikkaus intäkter.
Finlands DAISY-konsortium logo
Kolibre logo
Prenumerera på Startsidan innehållsflöde