Annorlunda idrottsevenemang på Norrvalla i Vörå

PRESSMEDDELANDE

Den 8-10 juni ordnar Förbundet Finlands Svenska Synskadade r.f. (FSS) för åttonde gången friidrottsmästerskap och bocciaturnering för sina medlemmar. Totalt är över hundra personer inklusive ledsagare anmälda. Mästerskapen hålls i år i Vörå och inleds med bocciaturnering på fredag eftermiddag i Norrvallas gymnastiksal. Fem av förbundets sju distrikt har lag med i bocciaturneringen.

- Förutom FSS årligen återkommande friidrottstävlingar och bocciaturnering finns det få idrottsevenemang som man kan delta i som synskadad, säger Patrik Paulin, styrelseledamot i FSS och ordförande för evenemangets arbetsgrupp.

På lördagen hålls friidrottstävlingarna på Vörå idrottsplan. Grenarna är 60m, 100m och 400m löpning, 1500m gång, höjdhopp och längdhopp utan ansats, kula, spjut och slungboll. Dessutom löps en 4x100m stafett. Ca 50 deltagare från hela Svenskfinland har anmält sig och alla tävlande är synsvaga eller blinda. Tävlingarna pågår hela dagen kl. 9-16 och allmänheten är välkommen att komma och titta på.

Evenemanget ordnas av Förbundet Finlands Svenska Synskadade r.f. och distriktsföreningen Vasa svenska synskadade r.f. i samarbete med Vörå IF. FSS har sju distriktsföreningar som i tur och ordning står värdar för tävlingen och ansvarar för en del av de praktiska arrangemangen. Mera information och detaljerat tävlingsprogram finns på FSS hemsidor: www.fss.fi.

Tidpunkt och plats: Fredagen den 8 juni kl. 15-18 spelas bocciaturneringen i Norrvallas gymnastiksal. Lördagen den 9 juni hålls friidrottstävlingarna på Vörå idrottsplan kl. 9-16. Välkomna!

Mera information

Febe Mörk, distriktssekreterare, Vasa svenska synskadade r.f., 06-317 0654, 045-321 3320
Camilla Höglund, tf distrikts- och informationsansvarig, FSS, 09-6962 3025

Förbundet Finlands Svenska Synskadade (FSS) är en organisation av svenskspråkiga synskadade i Finland. FSS verkar för att de svenskspråkiga synskadade i Finland ska uppnå full samhällelig delaktighet och jämlikhet i socialt, kulturellt och ekonomiskt hänseende. Förbundet har cirka 1000 synskadade personmedlemmar. I Finland finns det omkring 80 000 synskadade personer varav i Svenskfinland ungefär 5000. FSS mål är att bevaka deras intressen och producera tjänster som kompletterar samhällets serviceutbud. Läs mer på www.fss.fi.