Grundkurs i punktskrift

Närbild på en hand som läser punktskrift.

Har du nedsatt syn och vill lära dig punktskrift?

Punktskriften är till nytta och glädje såväl i vardagen som på fritiden också för dig som ännu har synrester kvar. Punktskriften fungerar utmärkt som komplement till andra kommunikationssätt och hjälpmedel.

Praktiska exempel på hur punktskriften kan hjälpa dig är: märka kryddburken så du kan skilja mellan salt och peppar, markera CD-skivan så du väljer rätt musik utan att behöva lyssna igenom alla dina skivor, läsa punktskriften på medicinförpackningen eller markera vilka räkningar du betalat.

Förbundet Finlands Svenska Synskadade r.f. (FSS) ordnar en grundkurs i punktskrift i tre delar under 2015. Inga förkunskaper behövs. Alla som vill lära sig är välkomna med. Vi arbetar i små grupper för att det ska bli så lätt att ställa frågor och lära sig som möjligt. Läsning och skrivning varvas med övningar som tränar känselsinnet, taktila spel och förstås finns det också möjlighet till diskussion.

Kursen hålls på Norrvalla i Vörå och datum för kursen är:
del 1 den 4-8.5,
del 2 den 14-18.9 samt
del 3 den 9-13.11.2015.

Kursens pris som är kraftigt subventionerat tack vare utomstående bidrag är 85€ per vecka och inkluderar undervisning, kost och logi. Resekostnaderna står deltagaren själv för. Deltagaren kan ansöka om att få kursavgiften och resorna ersatta från sin hemkommun genom att kontakta kommunens socialarbetare.

Fråga gärna mer om kursen genom att kontakta Tessa Bamberg, tfn 044-712 3024 eller 050-462 3181. Sista anmälningsdag är fredagen den 13.3.2015. Varmt välkommen med på en inspirerande kurs!