Grundkurs i punktskrift

För gemenskap, underhållning eller som ett nyttigt verktyg i vardagen - det finns många anledningar att lära sig punktskrift också för dig som ännu har synrester kvar.

Märk kryddburken så du kan skilja mellan salt och peppar, markera CD-skivan så du väljer rätt musik utan att lyssna igenom alla dina skivor, läs punktskriften på medicinförpackningen eller markera vilka räkningar du betalar. För gemenskap, underhållning eller som ett nyttigt verktyg i vardagen - det finns många anledningar att lära sig punktskrift också för dig som ännu har synrester kvar. Punktskriften fungerar utmärkt som komplement till andra kommunikationssätt och hjälpmedel.

Förbundet Finlands Svenska Synskadade rf (FSS) ordnar en grundkurs i punktskrift under 2018. Inga förkunskaper behövs. Vi arbetar i små grupper för att det ska bli så lätt att ställa frågor och lära sig som möjligt.

Kursen hålls på Norrvalla i Vörå och datum för kursen är: 21–25.5, 3–7.9 samt 29.10–2.11.2018.

Kursens pris, som är kraftigt subventionerat, är 85 euro per vecka och inkluderar resor enligt billigaste färdmedel, undervisning, kost och logi. Deltagaren kan ansöka om att få kursavgiften ersatt från sin hemkommun genom att kontakta
kommunens socialarbetare.

Fråga gärna mer om kursen genom att kontakta Tessa Bamberg, tfn 044-712 3024 eller per e-post tessa.bamberg@fss.fi. Sista anmälningsdag är fredagen 13.4.
Varmt välkommen med på en inspirerande kurs!