Inbjudan: Mommodisco - för alla sinnen!

En mörkgrön affisch med ritade mommon och faffan som dansar och festar. Text på affischen med artisternas namn och logon på samarbetsorganisationerna.

Onsdagen den 27 mars kl 13–16 samlas glatt festfolk i Vita salen i Helsingfors för att bevisa att det inte finns en ålders- eller sinnesgräns för att ha det roligt. Dagen präglas av att må bra i stunden och att mötas kring en delad glädje – kom du också och ta del av välbefinnandet!

Mommodisco har varit storsuccé i Helsingfors och i övriga Finland: tusentals seniorer och andra glada festare har deltagit i discoevenemangen!

Syftet med Mommodisco är att erbjuda ett tillfälle till dans till medryckande musik och rolig samvaro med bekanta och obekanta.

Framför allt ska evenemanget lindra ensamhet och möjliggöra betydelsefulla möten över generationsgränserna.

Detta evenemang har förverkligats av Mummodisko ry och Eläkeliitto tillsammans med samarbetsorganisationer. Musikplanerarna vid Eläkeliitto utvecklar inkluderande verksamhet som beaktar funktionsförmågans begränsningar hos de äldre. I tillgänglighetsplaneringen beaktas också hörsel- och synnedsättningar samt minnessjukdomar. Övriga samarbetsinstanser är Kuuloliitto, Näkövammaisten liitto, Svenska Pensionärsförbundet och Förbundet Finlands Svenska Synskadade.

Utöver dig gästas Vita salen i Helsingfors av stjärnor så som teckenspråkiga rapartisten Signmark, en av Finlands främsta rockgrupper Jussi & The Boys och artisten LUUTA! Feat. Ärri The Opaskoira. Stämningen kommer att hållas på topp med skådespelaren Tuija Piepponen som konferencier och Dj Mikko Haapalainen som skivspelare. Sist men inte minst ser musikern Tiina Mattila till att alla får ta en svängom till musiken.

Varmt välkommen med!