Kom med på Brailledagsfest 13.1

På Brailledagen 2010 hade Britten Nyberg bakat en Braillecellsbakelse, en rektangulär ljusbrun bakelse som hade sex silverknoppar på sig.

Kom med och upplev det festliga korandet av "Årets Braillör". Brailledagen firas tisdagen den 13 januari 2015 på Mellis verksamhetscenter Hörnan. Vi bjuder på trevligt program i form av musikunderhållning, samvaro och självklart också en skvätt kaffe med tilltugg.

Kvartetten Lost boys står för musiken. Gruppen består av fyra körmedlemmar från Manskören Manifestum som uppträder med stycken av Sibelius.

Brailledagen firas till minne av fransmannen Louis Braille som utvecklade punktskriften på 1820-talet. FSS vill uppmärksamma hans fenomenala uppfinning som har gett synskadadede över hela världen möjlighet att läsa och skriva. Höjdpunkten för tillställningen är när "Årets Braillör" kunggörs. Braillören är en person som på ett föredömligt sätt engagerat sig i punktskriftens utbredning i samhället.

Missa alltså inte Brailledagen den 13 januari. Till firandet hör att man äter och dricker gott. Men för att det ska finnas tillräckligt av alla godheter behöver vi få veta vem som kommer. Anmäl dig därför senast fredagen den 9 januari till Tessa Bamberg. Telefonnumret är 050 462 3181 eller 044 712 3024.  Brailledagen ordnas av Förbundet Finlands Svenska Synskadade och Svenska Synskadade i Mellersta Nyland.

Varmt välkommen med!

Tidpunkt: Tisdagen den 13 januari klockan 18 
Plats: Svenska Synskadade i Mellersta Nylands verksamhetscenter Hörnan, Parisgränden 2 A i Helsingfors.