Pressmeddelande från YLE: Svenska dramaserien Eagles sänds syntolkad på Yle Arenan

Huvudkaraktärerna i ungdomsserien Eagles sitter på en läktare.

Småstadsrivalitet, relationer och ishockey  – svenska dramaserien Eagles på Yle Arenan 16.8.

Den första säsongen av svenska ungdomsserien Eagles publiceras i sin helhet på Arenan 16.8. I Sverige blev serien en tittarsuccé och en andra säsong är redan under planering. Också den kommer att visas på Yles kanaler.

Eagles tar oss till småstaden Oskarshamn där kärlek, rivalitet och vänskap varvas med en stenhård hockeysatsning och drömmar om en annan framtid. Före detta NHL-stjärnan Mats Kroon flyttar med sin familj från Boston tillbaka till sina hemtrakter. Hans barn, influencern Felicia och hockeytalangen Elias, har inte helt lätt att anpassa sig till sin nya omgivning. En ort där alla verkar veta allt om varandra – på gott och ont.

I Oskarshamn snurrar det mesta kring ishockey och Elias drömmer om att gå i sin pappas fotspår och själv bli proffs. När Felicia blir kär i Elias största lagkonkurrent Ludvig och samtidigt utmanar hierarkierna på gymnasieskolan gäller plötsligt nya spelregler i den lilla staden.
 
I Sverige blev Eagles en stor framgång, både bland ungdomar i samma ålder som huvudkaraktärerna men också bland äldre som möjligen kommer ihåg amerikanska serier som Friday Night Lights och One Tree Hill. Varje avsnitt hade över 410 000 tittare vilket visar hur populär Eagles blev. Framgången gjorde att SVT tog ett snabbt beslut att också producera en andra säsong. Även den kommer i framtiden att visas på Yles kanaler.

Också musiken är en viktig komponent i serien med låtar av bland andra Grimes, Chvrches, Avicii och Diplo.

Eagles är en samproduktion mellan SVT, Yle och NRK.

Första säsongens alla åtta avsnitt publiceras på Yle Arenan 16.8. Programmet med svenskspråkig syntolkning hittar du via denna länk.

Foto: Skärmdump från YLEs pressmeddelande.