Kvinna med vit käpp

Vill du veta något om synskador eller synskadade? Vad innebär det att leva med en synnedsättning? Hur upplever man det? Om du inte hittar svaret på din fråga här kan du kontakta oss. 

Sex stycken glada golfare och en ledarhund

Förbundet Finlands Svenska Synskadade rf har sju distriktsföreningar med verksamhetscentrum i Jakobstad, Vasa, Åbo, Mariehamn, Ekenäs, Helsingfors och Borgå.

Vad ska hända med funktionshinderlagen?

Regeringens och social- och hälsovårdsreformens fall har lämnat funktionshinderorganisationerna oroliga för vilka konsekvenserna kan bli ifall nya funktionshinderlagen inte behandlas under denna mandatperiod.

Inbjudan: Mommodisco - för alla sinnen!

Onsdagen den 27 mars kl 13–16 samlas glatt festfolk i Vita salen i Helsingfors för att bevisa att det inte finns en ålders- eller sinnesgräns för att ha det roligt. Dagen präglas av att må bra i stunden och att mötas kring en delad glädje – kom du också och ta del av välbefinnandet!

Friidrottstävlingarna

FSS verkar för att Finlands svenskspråkiga synskadade skall uppnå full samhällelig delaktighet och jämlikhet. Förbundets serviceutbud och intressebevakning utgör en del av den tredje sektorns insatser för ett tryggare och mer jämlikt samhälle.

Man och kvinna som lagar mat

En synnedsättning kommer oftast som en chock för de flesta. Med rätt form av rehabilitering, hjälpmedel och information kommer du att ha en fortsatt god livskvalitet.

Illustration av glaukom

Information om de vanligaste ögonsjukdomarna i Finland och illustrationer för hur de upplevs.

Samarbetspartner och understödare

Logo: Med stöd av Veikkaus intäkter.
Finlands DAISY-konsortium logo
Kolibre logo
Prenumerera på Startsidan innehållsflöde