Bli medlem

Har du själv, din familjemedlem eller närstående en synnedsättning eller utmaningar med synen? Vi finns här för dig!

FSS-medlemmar deltar i friidrottsevenemang.

Är du synskadad eller synsvag och vill bli medlem eller stödjande medlem i förbundet så ska du kontakta vårt kansli per telefon eller e-post. 
Kansliet: telefon 09-6962 300 måndagar–torsdagar kl.10-16.
e-post: kansliet@fss.fi

Länk till våra kontaktuppgifter

Bli medlem

Ordinarie medlemskap är ämnat för personer med synnedsättning enligt WHO:s (World Health Organisation) definition på synskada. Som medlem får du ta del av all FSS verksamhet och publikationer. Du får personlig rådgivning och stöd, och kan ta del av våra kurser som är kostnadsfria eller kraftigt subventionerade. FSS hjälper dig i frågor gällande rehabilitering, hjälpmedel, synskadeanpassad IT, taltidningar och punktskrift, och vår service är kostnadsfri. Vi erbjuder stöd och en gemenskap med andra i samma livssituation.

Kontakta kansliet för att bli medlem i FSS. Efter att ha meddelat intresse blir du kontaktad inom kort av en rehabiliteringsrådgivare på ditt område.

Bli stödjande medlem

Vem som helst kan bli stödjande medlem för att understöda vår verksamhet eller för att ta del av våra förebyggande tjänster. Stödjande medlemmar får bland annat FSS organisationstidning Synvinkel 8 gånger i året.

Stödjande medlemmar som är synsvaga och har en märkbar funktionell synsvaghet kan få stöd av FSS i förebyggande syfte. Våra rehabiliteringsrådgivare besöker personer som är synsvaga och erbjuder stöd och råd som samhället inte ännu erbjuder.

Ta kontakt med kansliet om du vill bli stödjande medlem.

Vid behov hjälper våra rehabiliteringsrådgivare dig att veta vilken form av medlemskap som är rätt för dig. Ta kontakt så hör vi av oss! Välkommen med i FSS!

Medlemskap är inte ett måste för att ta del av vår service, men av våra nuvarande medlemmar rekommenderar hela 98 % andra synskadade att bli medlemmar i FSS. Tveka inte, utan kom med i vår verksamhet – vi finns här för dig!

Vår dataskyddsbeskrivning hittar du här.

Bli medlem i en finskspråkig organisation

Ta kontakt med vår finskspråkiga systerorganisation Näkövammaisten Liitto som har regionala, lokala och nationella föreningar runt om i landet. Så här blir du medlem i Näkövammaisten Liitto:

Liity jäseneksi ottamalla yhteyttä suoraan lähimpään yhdistykseesi. Voit liittyä alueyhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi, jos olet sokea tai heikkonäköinen ihminen ja asut yhdistyksen toiminta-alueella. 

Valtakunnallisiin jäsenyhdistyksiin voit liittyä ammatin, harrastuksen tai muun kiinnostuksen perusteella. Voit samanaikaisesti olla useamman valtakunnallisen jäsenyhdistyksen jäsen. Joihinkin niistä hyväksytään varsinaiseksi jäseneksi myös näkeviä ihmisiä.

Jäsenyhdistykset | Näkövammaisten liitto (nakovammaistenliitto.fi)