Projektet Åländska Talböcker

Projektet Åländska talböcker är ett femårigt projekt med bidrag från stiftelsen Leo, Mary och Mary-Ann Hackman som startade 2019.

Projektet just nu

Nyaste utgåvorna (finns på Mariehamns stadsbibliotek)

  • I månadsskiftet november - december 2021 blev boken "Åländska kvinnor i färjrederiernas tjänst” skriven av Agneta Karlsson klar. Inläsare är Kiki Albelius-Forsman.
  • Vårvintern 2021 utkom Katarina Gäddnäs bok "Allt liv är ett" om Valdemar Nyman.

På gång (under inläsning):

  • Maritn Högstrand läser in boken om den ”Den åländska segelsjöfartens historia” skriven av Georg Kåhre och Karl Kåhre.
  • Kiki Albelius-Forsman läser in "Sanct Olof 2021", Åländsk årsbok för kyrka och kultur - årets tema är bön.

 

Åländs facklitteratur läses in

Som ett projekt har Ålands synskadade skaffat utrustning och börjat läsa in åländska böcker. I detta skede är projektet konsentrerat till facklittertur. De åländska böckerna som läses in går sedan att låna på biblioteket. Redan nu finns en hel del Åländsk litteratur och skönlitteratur inläst - utforska gärna! På Mariehamns stadsbibliotek finns talböcker som CD och böcker i stor stil. Självklart är du välkommen att läsa din bok på mötesplatsen Ankaret i Strandnäs. Här finns en talbokssplare, en kopp kaffe och skön soffa att sitta i. Kanske ni vill lyssna till en bok tillsammans? I så fall hör av er till kansliet så hjälper vi till med att hitta en bra bok och en tidpunkt som passar.

Celia

Förutom talböcker i CD-format finns även böcker och material att låna via Celia. Då du registrerar dig som användare i Celia får du tillgång till talböcker, taktilböcker och punktskriftsböcker. Hur det går till vet kanske ditt bibliotek bäst. 

 

Aktuellt

MEDLEMSAKTIVITETER PAUSADE till och med 31 januari 2022. Ålands Synsakdade ordnar återkommande aktiviteter under vår och höstterminerna. Alla dessa aktiviteter är gratis och vi tar gärna emot förslag på andra aktiviteter som ni är intresserade av!

Ålands Synskadade ordnar subventionerad fotvård för sina medlemmar, både ordinarie och stödjande, några gånger per termin.

Gratis drop-in mellan klockan 10 och 14 för användarstöd, diskussion och support på teknik och hjälpmedel.d

ALL AKTIVITET PAUSAD JANUARI 2022. Föreningen kör igång vårens verksamheten i mitten av januari. Anmäl dig gärna - då är det lätt att snabbt få ut info om något ändrar. Välkommen med! Vill du göra något annat så kom gärna med önskemål om vad vi kan hitta på. Har ni frågor om aktiviteterna eller idéer ring kansliet på telefonnummer 0457 343 8950.

MÅNADSTRÄFFAR hålls 7 februari, 7 mars samt 11 april 2022