Bunkerguidning i Harparskog

Föreningen fick möjlighet att pröva på en bunkerguidning anpassad till personer med synnedsättning.

bunkerguidningen 22.06.2021

Tusen tack till Frontmuséet och Luckan för deras samarbete som resulterade i en spännande sinnes guidning i bunkern Irma för en deltagargrupp från föreningen. Guidningen var en del av Luckans projekt kulturbrickan där de önskar få utvecklingsidéer om hur museer kan vara tillgängliga för alla. Jörgen Engroos guidade med inlevelse och gav möjlighet för våra deltagare att uppleva bunkern med känsel, doft och ljud samtidigt som han berättade krigshistoriken.

Ett besök på bunkermuseet är definitivt något att satsa på, den är öppen lördag och söndag mellan 12-16 för allmänheten och som grupp kan man även överenskomma om andra tider.

Mera information nedan:

https://frontmuseum.fi/sv/start/

Aktuellt

Lördag 20.11 Kulturuset Karelia i Ekenäs klockan 18.00.

Tyvärr skjuts höstens första månadsträff upp som var tänkt i september. Mera information i senare skede. 

Medlemmar från föreningen fick möjlighet att delta i arkeologiska utgrävningar vid Raseborgs slott 23-24.8. Tack till Georg Haggrén och Västra Nylands Museum för denna spännande möjlighet. En hel del benfynd gjordes från olika djur och även fint bevarade fiskfjäll.

Från och med september månad börjar smågruppsaktiviteterna, kom ihåg att anmäla dig till kontaktpersonen. 

På grund av restriktionerna kan vi tyvärr inte hålla vårt sommarläger i Lappvik, vi beklagar detta och hoppas på bättre tur i nästa år.