Höstmöte 13.11

Höstmötet hålls på Lyan med start klockan 13

Svenska Synskadade i Västnyland rf kallar sina medlemmar till stadgeenligt höstmöte lördagen den 13.11 kl 13.00 i Lyan, Prästängsgatan 12 i Ekenäs. Förutom stadgeenliga ärenden justeras även protokollet från senaste vårmöte. Möteshandlingar kan fås på begäran när du anmäler dig till verksamhetskoordinator Helander tel 0407786295 eller ssvn@brev.fi, senast 5.11. Transport enligt gamla rutter, speciell traktering utlovas. Välkommen med hälsar styrelsen.

Aktuellt

Under helgen den 20-21.11 hölls förbundets höstmöte i Valkeakoski. 

 

Kom ihåg att anmäla dig till teaterföreställningen Weekend i paradiset på tryckeriteatern och till den traditionella julfesten!

Årets höstmöte hölls på Lyan med 25 deltagare

Tisdag 9.11 träffades ett flertal medlemmar för att ta del av synhjälpmedel som förstorar eller läser upp text. 

10 deltagare träffades under måndagen 8.11 för att diskutera olika frågor eller tankar relaterat till sin synskada.

Herrklubben höll en förlängd kväll med bastu och mat gjord av ordförande fredagen 29.10. Börje Broberg uppvaktades inför sin födelsedag.

Två företag sköter färdtjänsten i Västnyland från november – Menevä och Lähitaksi vann konkurrensutsättningen

 

Socialarbetare Heidi Anderson prövade modigt att ta sig fram till och inne i Lyan med vita käppen och med förbundna ögon.

Ögats dag- World sight day

Temat för i år är #LoveYourEyes , med temat önskar man att sätta fokus på att sköta om sina ögon, se till att kontrollera synen regelbundet och rekommendera samma åt andra. Ögonens hälsa kan även ge en fingervisning om din övriga hälsa. De viktiga nyckelorden är Förebygg, Skydda, Bevara, Prioritera

Månadsmötet ordnas denna gång i Karis Brankkis lördag 9.10 kl.13.