Julhälsning och aktiviteter för januari 2022

Året börjar lida mot sitt slut och föreningen tar jul- och nyårspaus. Aktiviteterna startar igen i januari månad

Julfesten avbokades tyvärr på grund av de nya restriktionerna som skulle ha krävt corona-intyget av medlemmarna. Med tanke på nästa års aktiviteter kan det vara bra att skaffa intyget för säkerhets skull. Om Raseborgs stad fortsätter med restriktioner i januari bör även föreningen kräva intyget av sina deltagare under evenemang med över 20 deltagare. Du kan ta kontakt med din hälsovårdscentral och begära ett utskrivet intyg.

Nästa års aktiviteter börjar med läsecirkeln 12.1. kl.15. Lyans cafe 13.1 mellan klockan 13 och 15. Månadsmöte hålls på Lyan den 15.1 klockan 13, Elisabeth Kajander berättar om vad sote reformen innebär. Anmäl dig via eposten ssvn@brev.fi eller på telefonnumret 0407786295. Verksamhetskoordinatorn är anträffbar till 23.12. och från 10.1. framåt, vardagar mellan 10-14. Anmäl dig senast 10.1, en tidig anmälan underlättar vid planeringen av samåkning och för köksgruppen som planerar trakteringen.

Boccian kommer igång 18.1 på Lyan kl.14 och frågesporten hålls på Lyan 19.1. kl.18.

Är du intresserad att pröva på målboll? Måndagen 24.1 ordnar föreningen en dagsresa till Iris i Helsingfors för att pröva sporten. Anmäl ditt intresse till verksamhetskoordinatorn före 14.1.

~Välsignad är den tid på året som ger så mycket omtanke och kärlek. Svenska synskadade i Västnyland önskar alla sina medlemmar, övriga distriktsföreningar,  FSS- anställda och samarbetspartners en kärleksfull God Jul samt ett magiskt Gott Nytt År 2022~

Aktuellt

Pausen i verksamhet fortsätter till januaris slut och styrelsen följer med restriktionerna i regionen och återkommer med mera information senare.

På grund av restriktionerna blir det ingen aktivitet till och med 17.1, styrelsen följer med läget och mera information kommer senare.

Har du frågor kring hjälpmedel, telefon eller paddan? 

Under helgen den 20-21.11 hölls förbundets höstmöte i Valkeakoski. 

 

Kom ihåg att anmäla dig till teaterföreställningen Weekend i paradiset på tryckeriteatern och till den traditionella julfesten!

Årets höstmöte hölls på Lyan med 25 deltagare

Tisdag 9.11 träffades ett flertal medlemmar för att ta del av synhjälpmedel som förstorar eller läser upp text. 

10 deltagare träffades under måndagen 8.11 för att diskutera olika frågor eller tankar relaterat till sin synskada.

Herrklubben höll en förlängd kväll med bastu och mat gjord av ordförande fredagen 29.10. Börje Broberg uppvaktades inför sin födelsedag.

Två företag sköter färdtjänsten i Västnyland från november – Menevä och Lähitaksi vann konkurrensutsättningen