Sommarläger på Lappvik Sjömansro 18-20.8

Anmälning senast 12.7 till verksamhetskoordinatorn.

Välkomna på sommarläger till Lappvik Sjömansro, lägret är ett samarbete mellan Västis, Östis och Mellis föreningar! Dagen börjar på onsdag cirka 11.30 på Lappvik Sjömansro. Väl på lägerområdet får deltagarna äta lunch på Sjömansro, efter det beger sig deltagarna till Mannerheimstenen där Ulf Heimberg berättar historiken bakom stenen och tar kaffepaus. På kvällen bjuds det på bastu och korvgrillning. På torsdagen äter vi morgonmål och lunch på Sjömansro och därefter tar bussen deltagarna till Hangö där guiden Bodil Malmlund berättar historik om bland annat Hangövillorna och badhusparken. Bussen åker därefter ut till Fyra Vindarnas Hus där det bjuds på kaffe och tilltugg. Bodil berättar vidare om historiken bakom Fyra Vindarnas hus innan färden tillbaka till Sjömansro. På fredagen tar vi del av utomhusaktiviteter, på Sjömansro finns det möjlighet att prova kajaker eller bara njuta av stranden och närområdet. Efter lunchen har vi avslutande kaffe och kakbit innan avslut 14.30. Anmälningar senast 12.7 till verksamhetskoordinator Alexandra Helander på 040-7786295 eller epost ssvn@brev.fi, eller till Jonas Lindström på telefonnummer 040-9644672. Priser är 80 euro för Västis deltagare. Samåkning ordnas så hör dig för vid anmälning var du kan stiga på. 

 

Aktuellt

Lördag 20.11 Kulturuset Karelia i Ekenäs klockan 18.00.

Tyvärr skjuts höstens första månadsträff upp som var tänkt i september. Mera information i senare skede. 

Medlemmar från föreningen fick möjlighet att delta i arkeologiska utgrävningar vid Raseborgs slott 23-24.8. Tack till Georg Haggrén och Västra Nylands Museum för denna spännande möjlighet. En hel del benfynd gjordes från olika djur och även fint bevarade fiskfjäll.

Från och med september månad börjar smågruppsaktiviteterna, kom ihåg att anmäla dig till kontaktpersonen. 

På grund av restriktionerna kan vi tyvärr inte hålla vårt sommarläger i Lappvik, vi beklagar detta och hoppas på bättre tur i nästa år.

Föreningen fick möjlighet att pröva på en bunkerguidning anpassad till personer med synnedsättning.