Teaterresa 11.7.2021

Författarvandring med Tove Virta

På en solig söndagsdag anlände bussen till restaurangen Villa Smakhus i Ekenäs. Det blev sammanlagt 32 deltagare från Östis, Mellis och Västis föreningar som tillsammans planerat en teaterresa till Raseborgs sommarteater. Efter den goda lunchen på Villa Smakhus färdades deltagarna till före detta Ekåsens sjukhus, numera Raseborgs stadshus. Författaren Tove Virta berättade om Ekåsens historik och läste upp olika berättelser från patienter och personal från sin bok ”Röster från Ekåsen”.

Efter detta åkte bussen vidare mot Raseborgs teater och vi fick bli bekanta med skådespelarna som spelade i teaterpjäsen Peter Pan innan pjäsen började. Börje Broberg fungerade som syntolk och gjorde ett fint jobb att återberätta det som hände i pjäsen och beskriva sinnesstämningen under pjäsens gång.

Vädret var strålande och det blev rätt hett under pjäsen men det märktes inte på skådespelarna som gjorde ett utmärkt jobb.

Hoppas vi ses igen nästa sommar!

Aktuellt

Lördag 20.11 Kulturuset Karelia i Ekenäs klockan 18.00.

Tyvärr skjuts höstens första månadsträff upp som var tänkt i september. Mera information i senare skede. 

Medlemmar från föreningen fick möjlighet att delta i arkeologiska utgrävningar vid Raseborgs slott 23-24.8. Tack till Georg Haggrén och Västra Nylands Museum för denna spännande möjlighet. En hel del benfynd gjordes från olika djur och även fint bevarade fiskfjäll.

Från och med september månad börjar smågruppsaktiviteterna, kom ihåg att anmäla dig till kontaktpersonen. 

På grund av restriktionerna kan vi tyvärr inte hålla vårt sommarläger i Lappvik, vi beklagar detta och hoppas på bättre tur i nästa år.

Föreningen fick möjlighet att pröva på en bunkerguidning anpassad till personer med synnedsättning.