Teaterresa 11.7.2021

Författarvandring med Tove Virta

På en solig söndagsdag anlände bussen till restaurangen Villa Smakhus i Ekenäs. Det blev sammanlagt 32 deltagare från Östis, Mellis och Västis föreningar som tillsammans planerat en teaterresa till Raseborgs sommarteater. Efter den goda lunchen på Villa Smakhus färdades deltagarna till före detta Ekåsens sjukhus, numera Raseborgs stadshus. Författaren Tove Virta berättade om Ekåsens historik och läste upp olika berättelser från patienter och personal från sin bok ”Röster från Ekåsen”.

Efter detta åkte bussen vidare mot Raseborgs teater och vi fick bli bekanta med skådespelarna som spelade i teaterpjäsen Peter Pan innan pjäsen började. Börje Broberg fungerade som syntolk och gjorde ett fint jobb att återberätta det som hände i pjäsen och beskriva sinnesstämningen under pjäsens gång.

Vädret var strålande och det blev rätt hett under pjäsen men det märktes inte på skådespelarna som gjorde ett utmärkt jobb.

Hoppas vi ses igen nästa sommar!

Aktuellt

Pausen i verksamhet fortsätter till januaris slut och styrelsen följer med restriktionerna i regionen och återkommer med mera information senare.

På grund av restriktionerna blir det ingen aktivitet till och med 17.1, styrelsen följer med läget och mera information kommer senare.

Året börjar lida mot sitt slut och föreningen tar jul- och nyårspaus. Aktiviteterna startar igen i januari månad

Har du frågor kring hjälpmedel, telefon eller paddan? 

Under helgen den 20-21.11 hölls förbundets höstmöte i Valkeakoski. 

 

Kom ihåg att anmäla dig till teaterföreställningen Weekend i paradiset på tryckeriteatern och till den traditionella julfesten!

Årets höstmöte hölls på Lyan med 25 deltagare

Tisdag 9.11 träffades ett flertal medlemmar för att ta del av synhjälpmedel som förstorar eller läser upp text. 

10 deltagare träffades under måndagen 8.11 för att diskutera olika frågor eller tankar relaterat till sin synskada.

Herrklubben höll en förlängd kväll med bastu och mat gjord av ordförande fredagen 29.10. Börje Broberg uppvaktades inför sin födelsedag.