Vita käppens dag 15 oktober 2021

Socialarbetare Heidi Anderson prövade modigt att ta sig fram till och inne i Lyan med vita käppen och med förbundna ögon.

vita käppens dag

Idag uppmärksammade vi vita käppens dag på verksamhetscentret Lyan. Vi fick besök av Heidi Anderson från Raseborgs handikappservice. Heidi prövade Lyans ordkarta med förbundna ögon och med vita käppen i handen. Ordkartan kom till som en del av förbundet Finlands Svenska Synskadades tema Säg det med ord #sagdetmedord / #sanosesanoin. Anna Siironen läste upp ordkartan från punktskrift och Nina Wendelin och Fredrik Lindgren fanns bredvid som en stödande punkt. Efter att Heidi tagit sig in i verksamhetslokalen blev det applåder och kaffepaus med diskussioner. Tusen tack till Heidi som ville ställa upp på vår tillställning som försökte ge en inblick i en synskadad persons dagliga liv.

Aktuellt

Under helgen den 20-21.11 hölls förbundets höstmöte i Valkeakoski. 

 

Kom ihåg att anmäla dig till teaterföreställningen Weekend i paradiset på tryckeriteatern och till den traditionella julfesten!

Årets höstmöte hölls på Lyan med 25 deltagare

Tisdag 9.11 träffades ett flertal medlemmar för att ta del av synhjälpmedel som förstorar eller läser upp text. 

10 deltagare träffades under måndagen 8.11 för att diskutera olika frågor eller tankar relaterat till sin synskada.

Herrklubben höll en förlängd kväll med bastu och mat gjord av ordförande fredagen 29.10. Börje Broberg uppvaktades inför sin födelsedag.

Två företag sköter färdtjänsten i Västnyland från november – Menevä och Lähitaksi vann konkurrensutsättningen

 

Höstmötet hålls på Lyan med start klockan 13

Ögats dag- World sight day

Temat för i år är #LoveYourEyes , med temat önskar man att sätta fokus på att sköta om sina ögon, se till att kontrollera synen regelbundet och rekommendera samma åt andra. Ögonens hälsa kan även ge en fingervisning om din övriga hälsa. De viktiga nyckelorden är Förebygg, Skydda, Bevara, Prioritera

Månadsmötet ordnas denna gång i Karis Brankkis lördag 9.10 kl.13.