Motion, hälsa och välbefinnande!

Välkommen med på inspirationsdagar till Solvalla i Esbo 27-28.8.2022. Här har du chansen att testa på yoga, frisbeegolf, skogsvandring och lyssna till inspirerande föreläsningar.

Målsättningen med seminariet är att få nya idéer och inspiration för att utveckla distriktsföreningarnas motions- och hälsofrämjande verksamhet och att hitta motionsformer som ökar ditt välbefinnande i vardagen. 
 
Under veckoslutet finns det möjlighet att prova på olika för synskadade tillgängliga motionsformer:

  • Bågskytte (mot ljudkälla)
  • Frisbeegolf
  • Skogsvandring
  • Blindfotboll
  • Valencia boll: Spel i par som liknar målboll men som spelas med en mjuk boll med ljudkälla. 
  • Cirkelträning med egen kroppsvikt
  • Spinning
  • Yoga

I samband med anmälan väljer du de fyra grenar du vill helst prova på under veckoslutet.
 
Det kommer även att hållas tre inspirationsföreläsningar under seminariet. Sophia Rehn från Folkhälsan diskuterar kring matglädje och näringsinformation. Motionen gör dig skarp och smart:  Johanna Meriläinen berätta om hur motionen påverkar hjärnan. Lura dig själv till nya vanor: Matthias Jakobsson filosoferar om hur man börjar med nya vanor på ett lättare sätt.
Vi kommer även att ha en spelkväll med olika tillgängliga spel.
 
Under veckoslutet kommer Solvallas idrottsinstruktörer att ge handledning och vägledning vid motionspassen. Målgruppen är svenskspråkiga synskadade, distriktsföreningarnas styrelsemedlemmar och frivilliga. Seminariet är avgiftsfritt!
 
De som har en längre väg till Solvalla har möjlighet att komma redan på fredagen och övernatta på Solvalla också den 26 – 27.8.

Anmäl dig till seminariet till Ann Ollikainen per telefon 050 560 9980 måndag till fredag klockan 9 – 15, eller per e-post ann.ollikainen@fss.fi. Anmälning kan göras under 
perioderna 30.5 – 22.6 samt 1 – 5.8. Uppge ditt hjälpbehov i samband med anmälan. Totalt finns det plats för cirka 50 deltagare.
Ann besvarar även gärna på eventuella frågor relaterat till veckoslutet.

Kategori
    -