Öva dig i punktskrift - läs nyaste Oss emellan!

20.2.2023 uppdaterad 20.2.2023

Välj rätt punkttidning: Intermezzi för vana läsare och Oss emellan för nybörjare - nummer 1 av båda ute nu!

En punktskriftstidning blir till. En närbild av två händer och en punktskriftmaskin med en halvfärdig tidning.

Vill du träna upp din förmåga att läsa punktskrift? Då är Oss emellan tidningen för dig - anpassad för nya och/eller ovana läsare. Tidningen innehåller material i glesskrift och är utmärkt för lästräning. Tidningen utkommer med 4 nummer i året och det kostar ingenting att prenumerera på tidningen.

Är du redan en van punktskriftsläsare? Då passar Intermezzi kanske bättre för dig. Intermezzi är en mångsidig punktskriftstidning som utkommer fem gånger per år. Den avgiftsfria tidningen innehåller artiklar, tips, berättelser och reportage.

FSS ger också ut ungdomstidningen Punktchat och vår organisationstidning Synvinkel, samt kulturtidskriften Horisont i punktskrift.

Oss emellan nummer 1/2023

I det här numret kan du läsa fakta om Finland, passionen för pizza, kaffe, naturupplevelser, märkliga sporter och hårdrock. Genom att le känner man att man klarar av allt mycket bättre - läs om lyckohormoner. I tidningen ingår en snabbguide till vårens trender, fångarna på fortet-gåtor och tankar kring vilka växter alla borde ha i sina sovrum.

Intermezzi nummer 1/2023

Läs om Berlinmuren, fakta om honung och om hur bananflugan egentligen fått nobelpriset fem gånger. Lär dig göra din egen bivaxsalva, en universalsalva som funkar till i stort sett allt – utan onödiga kemikalier. Vi kollar om det finländska hushållsvattnet uppfyller kvalitetskraven och hur alla hjärtans dag firas runtom i världen. Allt detta och mycket till!

Intresserad av att bli prenumerant?
Kontakta punktskriftsansvariga Tessa Bamberg för mer info på tfn 044-712 3024.