Aktuellt

Här hittar du aktuella artiklar och annan viktig information om vad som är på gång inom synskadefältet.


 

Barnstrategi under beredning

Vill du delta i beredningen av nationella barnstrategin? Du kan berätta om dina tankar gällande barnens ställning och rättigheter i en elektronisk enkät

Hur är det att använda munskydd?

Förra veckan gick THL ut med en rekommendation om att använda munskydd inomhus då säkerhetsavstånd inte går att hålla. Det här betyder i praktiken att alla uppmanas bära munskydd i till exempel matbutiken, hos frisören, på möten och så vidare. FSS uppmanar alla medlemmar att bära munskydd på förbundets tillställningar. 

 

Kallelse: FSS höstmöte

Förbundet Finlands Svenska Synskadade rf kallar medlemmarna till stadgeenligt höstmöte den 14 november 2020 i verksamhets- och servicecentret Iiris i Helsingfors eller på distans vid något av de sex platser där distansdeltagande möjliggörs. Mötesförhandlingarna inleds på lördag kl 10.00.

Allt fler citycyklar och elsparkcyklar i stadsmiljön

Mängden elsparkcyklar har fördubblats i Helsingfors på ett år. Nu kommer även Juro-cyklarna med i spelet, vanliga cyklar som kan parkeras var som helst. 

Dags för nyaste numret av punkttidningen Intermezzi

Den här veckan utkommer årets fjärde nummer av FSS punktskriftstidning Intermezzi.

Insändare: Synskadeorganisationerna är oroliga för synskadades välmående

Finland har inte råd att skära ner på medborgarnas välmående.

FSS punkttidningar upprätthåller läskunnighet

För många synskadade är punktskriften det enda skrivna språket. Det vill vi lyfta fram speciellt under internationella läskunnighetsdagen 8 september.

Svenska YLE och FSS söker testpersoner i huvudstadsregionen

FSS har inlett ett samarbete med Svenska YLE och söker nu fem personer för att delta i testande av smarta högtalaren och röstkommandon.

Vad betyder synskadeorganisationen för dig?

Vad har Förbundet Finlands Svenska Synskadade eller någon av dess distriktsföreningar gett dig? Vad hade du gått miste om utan organisationen?

Kommer välfärdssamhällets ryggrad att skrotas?

Många utsatta samhällsgrupper kan påverkas hårt från och med nästa år ifall finansministeriets förslag till statsbudget inte ändras.