Svenska YLE och FSS söker testpersoner i huvudstadsregionen

7.9.2020 uppdaterad 14.9.2020

FSS har inlett ett samarbete med Svenska YLE och söker nu fem personer för att delta i testande av smarta högtalaren och röstkommandon.

Vitgrå google home-smarthögtalare på ett bord bredvid ett anteckningshäfte.

Vid testtillfället testar vi och ger respons gällande Svenska YLEs tjänster i samband med Google Home -smarta högtalaren. Testtillfället äger rum på Synvillan i Helsingfors i september, antingen den 23.9 eller den 24.9 och uppskattas ta ca. en timme. Preliminärt skulle tidpunkten för den 23.9 vara efter kl. 16 och för det andra alternativet, den 24.9 dagtid någon tidpunkt mellan kl. 8-18. Det datum som får flest deltagare väljs.

Vid tillfället deltar FSS IT-ansvariga Cristian Söderberg, Svenska YLEs representant inom området samt testgruppen på 5 personer.

Om du bor i huvudstadsregionen kom gärna med och testa och ge respons och dina åsikter. YLE står för eventuella resekostnader. Var vänlig och meddela så fort som möjligt om du vill delta, samt om ena eller båda datumen passar. Anmälning senast den 14.9 till cristian.soderberg@fss.fi eller 050 462 6283.

Kort om smarta högtalare:

Smarta högtalare är nätuppkopplade högtalare, som kan ta emot röstkommandon. I det här fallet handlar det om Google Home -smarta högtalaren, som kopplas till Svenska YLEs tjänster. Man kan med sin egen röst be högtalaren att spela upp t.ex. de senaste nyheterna, radioprogram och poddar från Svenska YLEs sortiment.

Om du har frågor eller vill ha mera information så får du gärna kontakta Cristian per e-post Cristian.soderberg@fss.fi eller telefon 0504626283.