Resa till Almåsa med mörkermiddag 24-25 augusti

Anmäl dig till en resa till Almåsa havshotell och Iris Showroom redan nu! Vi hoppas att just du som läser det här hjälper oss att sprida informationen och lockar med några personer med synnedsättning även från fasta Finland!På resan besöker vi Iris hjälpmedelsbutik för synskadade mitt i Stockholm och vackra havshotellet Almåsa där Synskadades Riksförbund har verksamhet. Den som vill har möjlighet att äta mörkermiddag på Almåsa där vi även övernattar.

Vi åker 24-25.8. Det vill säga en helg i augusti. Färjan avgår från Eckerö på lördag morgon och vi återvänder till Åland (Mariehamn) sent följande kväll (söndag) med Stockholmsbåten. Du som kommer med från fasta Finland kan lugnt sova vidare och vakna i Helsingfors. Vi har egen buss på resan. Deltagaravgiften för resa är maximalt 160 euro per person inklusive övernattning i dubbelrum och mörkermiddag. Detta tack vare erhållna bidrag. Reservation för justering av avgiften beroende på antalet deltagare. En kostnad för resa till och från fastlandet kan tillkomma. Ålands Synskadade hjälper gärna till med researrangemang! Anmälan och nyfikna frågor riktas till Ålands synskadades verksamhetsledare Charlotta 04573438950 eller info@syn.ax

 

Mer om Almåsa Havshotell hittar du på den här länken

 

Aktuellt

Nedan föreningens aktiviteter månadsvis fram till sommaruppehållet. Med reservation för ändringar!

En händelserik vår pågår med flera återkommande aktiviteter, en del behöver du anmäla dig till, andra är bara att dyka upp de gånger det passar dig! Vill du veta mer om vad som är gå gång - titta på vår kalendersida! 

Under våren ordnar föreningen olika aktiviteter. Vill du göra nåt annat, ta kontakt med oss!  

Ålands Synskadade ordnar subventionerad fotvård för sina medlemmar, både ordinarie och stödjande, andra onsdagen i månaden.

Vår fotvårdare heter Heidi Hanses-Teirfolk och jobbar tillvardags på Sunda Foten. Sunda foten kommer till verksamhetscentret Ankaret en gång per månad. Du bokar ditt besök via kansliet på telefon 04573438950. Ett besök kostar 20 euro, du kan betala kontant, med kort eller få faktura.

 

Projektet Åländska talböcker är ett femårigt projekt med bidrag från stiftelsen Leo, Mary och Mary-Ann Hackman som startade 2019.