Daganpassningskurs våren 2020

Förbundet ordnar tillsammans med föreningen en daganpassningskurs under våren.

Kursen startar 1.4 och har fyra träffar på Lyan under våren mellan kl. 13-16 (17.4, 28.4 och 12.5) Den 4.6. får vi besök av ögonläkare Henrik Brygglin från HUS. Det tillfället kunde vara öppet för alla intresserade.

Kursen riktar sig i första hand till nya medlemmar men även övriga medlemmar som upplever att de har ett behov av kursen är varmt välkomna att anmäla sig. Under kursen ges information om social service och rättigheter, anpassningsprocessen/att leva med en synskada, tips och råd i vardagen, hjälpmedel, vita käppen, ergonomi, telefoner, datorer etc.  Maxantal deltagare är 10. Kursen är kostnadsfri och kaffeservering bjuds det på.

Aktuellt

Pausen i verksamhet fortsätter till januaris slut och styrelsen följer med restriktionerna i regionen och återkommer med mera information senare.

På grund av restriktionerna blir det ingen aktivitet till och med 17.1, styrelsen följer med läget och mera information kommer senare.

Året börjar lida mot sitt slut och föreningen tar jul- och nyårspaus. Aktiviteterna startar igen i januari månad

Har du frågor kring hjälpmedel, telefon eller paddan? 

Under helgen den 20-21.11 hölls förbundets höstmöte i Valkeakoski. 

 

Kom ihåg att anmäla dig till teaterföreställningen Weekend i paradiset på tryckeriteatern och till den traditionella julfesten!

Årets höstmöte hölls på Lyan med 25 deltagare

Tisdag 9.11 träffades ett flertal medlemmar för att ta del av synhjälpmedel som förstorar eller läser upp text. 

10 deltagare träffades under måndagen 8.11 för att diskutera olika frågor eller tankar relaterat till sin synskada.

Herrklubben höll en förlängd kväll med bastu och mat gjord av ordförande fredagen 29.10. Börje Broberg uppvaktades inför sin födelsedag.