Daganpassningskurs våren 2020

Förbundet ordnar tillsammans med föreningen en daganpassningskurs under våren.

Kursen startar 1.4 och har fyra träffar på Lyan under våren mellan kl. 13-16 (17.4, 28.4 och 12.5) Den 4.6. får vi besök av ögonläkare Henrik Brygglin från HUS. Det tillfället kunde vara öppet för alla intresserade.

Kursen riktar sig i första hand till nya medlemmar men även övriga medlemmar som upplever att de har ett behov av kursen är varmt välkomna att anmäla sig. Under kursen ges information om social service och rättigheter, anpassningsprocessen/att leva med en synskada, tips och råd i vardagen, hjälpmedel, vita käppen, ergonomi, telefoner, datorer etc.  Maxantal deltagare är 10. Kursen är kostnadsfri och kaffeservering bjuds det på.

Aktuellt

Socialarbetare Heidi Anderson prövade modigt att ta sig fram till och inne i Lyan med vita käppen och med förbundna ögon.

Ögats dag- World sight day

Temat för i år är #LoveYourEyes , med temat önskar man att sätta fokus på att sköta om sina ögon, se till att kontrollera synen regelbundet och rekommendera samma åt andra. Ögonens hälsa kan även ge en fingervisning om din övriga hälsa. De viktiga nyckelorden är Förebygg, Skydda, Bevara, Prioritera

Månadsmötet ordnas denna gång i Karis Brankkis lördag 9.10 kl.13. 

Vilken tur vi hade med vädret, skogen bjöd på sina vackra färger och Kvarnträsk vattnet var spegelblankt!

Lördag 20.11 Kulturuset Karelia i Ekenäs klockan 18.00.

Tyvärr skjuts höstens första månadsträff upp som var tänkt i september. Mera information i senare skede. 

Medlemmar från föreningen fick möjlighet att delta i arkeologiska utgrävningar vid Raseborgs slott 23-24.8. Tack till Georg Haggrén och Västra Nylands Museum för denna spännande möjlighet. En hel del benfynd gjordes från olika djur och även fint bevarade fiskfjäll.

Från och med september månad börjar smågruppsaktiviteterna, kom ihåg att anmäla dig till kontaktpersonen. 

På grund av restriktionerna kan vi tyvärr inte hålla vårt sommarläger i Lappvik, vi beklagar detta och hoppas på bättre tur i nästa år.